Chiro Sint-Joris 't Leitje

Kerklaan 37   8310 Assebroek

Onze chiro in de kijker


2014-2015

Na enkele stappen te hebben doorlopen in een project rond drugspreventie van de Jeugddienst Brugge, mochten wij ons Golden Label van JEP in ontvangst nemen.


Trots vertegenwoordigden Loes, Sien, Theia en Falke onze Chiro tijdens de uitreiking. Zij waren ook verantwoordelijk voor een quiz die we met de oudste leden hielden rond verschillende aspecten van drugs en drugs in jeugdbewegingen.


Dit label toont dat wij een bewuste Chiro zijn dat weet hoe we met drugs moeten omgaan en onze gasten op een juiste manier kunnen informeren.

2011

BRUGGE - Zeven leiders van de Chiro Sint-Joris 't Leitje zijn vrijdag gestart met een recordpoging 50 uur toogzitten.


In hun lokaal aan de achterkant van zaal Patria in de Kerklaan in Ver Assebroek is vrijdagmorgen klokslag om negen uur de recordpoging gestart. De opbrengst gaat naar een goed doel, de Sint-Martins Basic Cycle School in Kartung in Gambia. De zeven leiders zijn Thibaut Ruysschaert, Miete Dierick, Aglaia Cabooter, Gertjan Cornelissen, Brent Lambrecht, Dustin Debusscher en Klaas Dhoore. Zij willen het vorige record toogzitten dat nog op naam staat van de KLJ Ruiselede verbeteren. Die hielden het 44 uur vol.


'Ze willen doorgaan tot zondag elf uur en hopen dat er intussen heel wat volk langs komt om hen aan te moedigen', zegt Mark Cornelissen. 'In oktober neem ik samen met Jonas Verhelst deel aan een race in Gambia. We moesten een project kiezen om te steunen en dat werd de school in Kartung. De jeep waarmee wij deelnemen aan de race zal volgeladen zitten met materiaal voor de school. Bij aankomst zullen wij de wagen verkopen en de opbrengst afstaan aan de school. De leiders wilden ons financieel ondersteunen omdat Jonas volwassen begeleider is van deze Chiro afdeling.'


Iedereen kan het project sponsoren door iets te komen drinken of te smullen van de ribbetjes met frieten die 24 uur op 24 geserveerd worden.


Bron: http://www.nieuwsblad.be/cnt/ig3c7a2g 

Brugge - Chiro Sint-Joris ’t Leitje uit Assebroek is aan het nieuwe werkjaar begonnen.

Het thema van de startdag was ‘circus’, waarbij de leiding zich feestelijk uitdoste als clowns. Voor de kindjes waren er ook tal van toffe spelletjes voorzien. Dit nieuwe werkjaar waait ook een heuse girlpower-wind door de chiro met maar liefst dertien leidsters en slechts twee leiders.


bron: http://www.nieuwsblad.be/cnt/bltde_01288710