Chiro Sint-Joris 't Leitje

De aspi's

 

De oudste afdeling (17-18 jaar) neemt het er goed van en wisselt hevige spelen af met stevige babbels in het gezelligste hoekje van het lokaal. Af en toe staan ze stil bij ‘leiding zijn’ of proeven ze van het leiden van een jongere afdeling. Ook al zijn ze de oudsten, toch leven ze zich heel graag uit in een leuke tocht, een boeiende quiz, een goed discussiespel, een uitdagende knutselactiviteit of een levensgroot gezelschapsspel.

Freek, de aspi-egel, geeft commentaar in het Aspiboek. Op een Startdag liep hij levensgroot rond om het oude Aspiboek te promoten. Pas in 1991 krijgt hij een naam. De hele Aspitrant stond dan ook in het teken van 'De week van Freek', en zijn naam komt zowel in het logo als in het gelegenheidslied voor. Aspi’s staan voor een belangrijke beslissing: leiding worden, ja of nee? Daarom laat je hen als aspileiding proeven van wat leiding zijn allemaal inhoudt. Door een vergadering mee te volgen, door hen verantwoordelijkheid te geven, door hen een fuif te laten organiseren, enz. Vaak is de aspiafdeling de eerste die sneuvelt bij een leidingstekort. Gemakkelijk, maar niet duurzaam. Want tijdens de aspi-jaren laten we aspi’s kennismaken en proeven van leiding zijn. Zo starten ze nog beter voorbereid.

Een degelijke aspiwerking staat voor amusement, engagement, groeiende verantwoordelijkheid, stevig ploeg vormen, keuzes maken en af en toe op je bek gaan. Werken aan je aspiploeg betekent dus werken aan een latere sterke leidingsploeg.

Robbe

0479-11 20 97

Hallo daar allen! Voor wie mij niet kent, ik ben Robbe Termote maar je mag gewoon Robbe zeggen. Ik ben 18 jaar oud en zit al 12 jaar in de chiro. Buiten de Chiro zijn mijn hobby's luisteren naar muziek, het doorvertellen van leuke weetjes, airsoft en nog veeel meer. Ik ben dit jaar net begonnen aan Howest waar ik Engels-Nederlands zal studeren. Ziezo nu weten jullie al wat meer over mij en ik hoop jullie beter te leren kennen dit jaar. Lang Leve Chiro!